• Fatetele dentare :pacientul se prezinta la consultatie insotit de radiografia panoramica si poze protocol (obligatoriu) pe baza carora se face planul de tratament. Tot la consultatie se ia amprenta pentru wax-up - o simulare din ceara a fatetelor cu rolul de a arata pacientului viitorul rezultat si dupa care se face lucrarea provizorie. Daca nu este nevoie de tratamente suplimentare si dintii sunt sanatosi, in sedinta a doua se face prepararea dintilor pt fatete, se ia amprenta (mulajul) si se realizeaza lucrarea provizorie. In ultima sedinta, la aprox o saptamana dupa a doua, se face proba si cimentarea fatetelor, dupa ce pacientul si-a dat in scris acordul asupra aspectului estetic al lucrarii. * Fatetele se pot realiza din ceramica presata E-max sau din zirconiu, iar in functie de caz si starea de sanatate a dintilor, medicul poate lua decizia de a realiza coroane in loc de fatete. Pretul de 450 euro/ dinte este acelasi indiferent daca sunt coroane sau fatete, ceramica sau zirconiu. Wax-up- ul din prima sedinta se achita separat, iar pretul este de 20 euro/ dinte. Daca igiena este una buna, se foloseste dusul bucal, pacientul vine la control de doua ori pe an, fatetele sunt garantate 10 ani. *Exista posibilitatea realizarii fatetelor si in termen de 3 zile lucratoare, insa asta implica o taxa de urgenta care se stabileste in functie de lucrare si de perioada anului!
  • - IMPLANTS: - The patient comes to a primary consult, with a panoramic x-ray based on which a treatment plan will be elaborated. The doctor will indicate a CT (a tomograph scan), in order to see the place where we want the implant in 3D. Then, the implant will be inserated, inside the bone. Now, the doctor will see and decide wether a bone augmentation is necessary or not, and do as it has to be done. The cost is 800 euro, depending on the quality of the implant, and if the bone augmentation is necessary, between 300-500 euro will be added. After a healing period of 4 months, the patient comes back with a new x-ray. At this moment, a healing abutment will be placed, in order to heal the gums so that the crown can be inserted. The cost for the healing abutment is included in the price of the implant. After one week, the impression is taken and in aprox 7 working days, the crown will be ready. For medical resons, the crown will not be cemented, but placed with a special screw. The crown can be full-ceramic or zirconia – the best materials on the market at the moment. The cost for the crown is 500 euros.!
  • Obturatiile (plombele) reprezinta tratamentul cariilor simple. Caria simpla este acel tip de carie care nu a progresat suficient ca sa afecteze nervul dintelui. Se curata tesutul alterat din dinte, fara a ajunge la camera pulpara (unde se adaposteste nervul) si se pune "plomba". In acest caz, tratamentul este incheiat. Daca insa caria este foarte profunda, se poate ajunge in situatia in care medicul este nevoit sa curete atat de mult, incat ajunge in camera pulpara si o deschide. Nervul este, astfel, expus mediului extern si se impune tratamentul de canal - scoaterea nervului, obturarea canalelor si inserarea unui pivot in interiorul dintelui (acesta are rolul de la da rezistenta dintelui tratat pe canal). O data scos nervul si realizat tratamentul de canal, dintele isi pierde calitatile initiale si devine casant, prezentand un risc ridicat de fractura. Pentru a evita aceasta situatie, este necesar ca dintele sa fie imbracat cu o coroana dentara. Cariile simple (obturatiile) au preturi de 250 de lei. Tratamentele de canal incep de la 150 euro si pot ajunge pana la 400 euro, coroanele dentare fiind separat la pretul de 450 euro per dinte.
  • -VENEERS:- The patient comes to a primary consult, with a panoramic x-ray and diagnostic photographies, based on which a treatment plan will be elaborated. At this moment, we will also take an impression for the wax-up – a simulation made of wax of the future veneers, in order to get a better image of how it will look like. The wax-up is also used for making the provisionals. Shouldn't be needed any other treatments, and if the teeth are in good health, at the second appointment the teeth are prepared for veneers, tha impression is taken and the provisionals are set in the patients mouth. At the third appointment, aproximately after 5-7 working days*, we try-in the venners and bond them to the teeth, however not before the patient expresses, in writing, that he/she is satisfied with the looks and agrees to the bonding. The veneers can be made full ceramic (E-MAX) or zirconia, and depending the case and the state of health of the teeth, the doctor (and only the doctor) can decide wether to make veneers or full crowns on certain teeth. The price is 450 euro/tooth, and it's the same for veneers and crowns. The wax-up up should be paid separately, 20 euro/tooth. If the patient maintains a good hygiene, uses the water-pik, and shows up for regular check-ups, every 6 months, the veneers are guaranteed up to ten years. * There is the option of making the veneers in 3 working days, but it implies an"emergency tax"which may vary depending on each case and time of the year.
  • Albirea dentara este un procedeu realizat in cabinetul dentar, intr o singura sedinta, si presupune aplicarea pe dinti a unui gel de diferite concentratii cu care se sta sub o lampa speciala, sau laser, aproximativ 40 min. Rezultatele albirii variaza de la pacient la pacient, depind de structura smaltului, culoarea initiala a dintilor si obiceiurile igieno-alimentare ale pacientului (fumat, consum de cafea, sucuri de fructe, vin rosu). Medicul nu are nici o influenta asupra rezultatului albirii, rezultatul variind de la pacient la pacient. Dupa manopera de albire cat si in timpul acesteia, pacientul se poate confrunta cu sensibilitate dentara, care insa nu persista mai mult de cateva zile. Substanta folosita nu agreseaza smaltul dentar, daca albirea se face in conditii optime si la intervale de timp suficient de mari - se recomanda albirea dintilor de aproximativ doua ori pe an. De asemenea se vor albi doar structurile naturale - fara plombe, coroane sau fatete- si nu mai mult de o nuanta, o nuanta si jumatate. Pretul este de 1000 de lei,pretul include un detartraj,periaj si air flow!
  • -THE TEETH WHITENING:- is done in office, in only one session and consist in applying a gel on the surface of the frontal teeth. The gel is left on for 45 min, under a UV lamp or laser. The redult varies from a patient to another, and it depends on the structures of the enamel and the habits of the patient (smoking, consumption of pigmantated food and drink, as coffee, red wine, berries, etc). The doctor has no influence over the result of the procedure, whatsoever. During the procedure and after that, the patient might confront with tooth sensitivity, but not longer than a few days. The substance that is used does not affect the enamel if the procedure is done corectly and within long enough periods of time (we recommend the proccedure to be done twice a year). Moreover, only natural structures will be whitened, and not obturations, crowns and veneers, and not more than one or two shades. The price is 1000 lei, including scaling, proffesional brushing and air-flow.
  • Aparatul dentar la adulti este fix si este de doua tipuri: de safir, montat pe fata exterioara a dintilor si Incognito, cel pe interiorul dintilor si care nu se vede deloc. Aparatele se pun intotdeauna si sus si jos, chiar daca problemele sunt doar la nivelul unei singure arcade. Se va monta initial aparatul superior si, ulterior, la aprox 2 luni, si cel inferior. Perioada de tratament este stabilita de medicul ortodont in functie de dificultatea cazului, dar depinde si de punctualitatea pacientului la controale si de grija pe care o are fata de aparat (nu decoleaza bracketi, nu rupe arcuri). Controalele se fac in fiecare luna, la aproximativ 3-4 saptamani. Daca popacientul nu se prezinta la aceste ocontroale, rezultatul final nu mai poate fi garantat. O Preturile sunt: safir – 3900 lei / arcada incognito – 2500-3000 euro / arcada control lunar – 100 lei.m.
  • -SINUS LIFT:- procedura prin care se creste inaltimea osoasa, la maxilar, pt a putea face loc implanturilor dentare, atunci cand osul este mult resorbit in urma pierderii dintilor. Este o operatie chirurgicala prin care se adauga os sub sinusul maxilar. In functie de caz, implantul dentar poate fi inserat in aceeasi sedinta, sau nu. Daca nu, operatia de inserare a implantului se face dupa 6-8 luni de la sinus lift. Sinus lift-ul poate fi necesar doar pe o parte, sau pe ambele parti (stanga sau dreapta). Costul este de 1000 euro. Necesitatea sinus liftului se stabileste in urma consultatiei, a analizarii radiografiei panoramice si a computer-tomografului (imagine 3D a zonei).